Hakkımızda

İstanbul Bilgi Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi – BİLGİ TÜRMER

Farklı kültürlerden gelen katılımcıların farklı öğrenme biçimlerini göz önünde tutarak, onlara Türkçenin ses ve yapı özelliklerini analitik bir yöntemle; konuşma pratiğini ise interaktif uygulamalarla “yaşatarak” öğretmeyi amaçlamaktadır. Öğretim yöntemleri ve uygulamaları Avrupa Ortak Dil Kriterleri doğrultusunda hazırlanmakta ve yürütülmektedir.

Kursiyerlerimiz; edindikleri Türkçe dil becerisiyle üniversite eğitimlerine başlama hakkı elde etmenin yanı sıra, İstanbul’un merkezinde yer alan kampüslerimiz sayesinde şehir ve üniversite yaşamını bir arada görme ayrıcalığını da yaşarlar. Kurslarımız ikinci dil olarak Türkçe öğrenmek isteyen herkese açıktır.

Vizyon

BİLGİ TÜRMER; ikinci dil olarak Türkçenin öğretimine ve Türk kültürünün tanıtımına katkı sağlayan, çağın gereklerine ve dilimizin yapı-anlam bütünlüğüne en uygun yöntemlerin araştırılarak uygulandığı bir kurum olmayı amaçlamaktadır.

Misyon

Merkezimizin temel misyonu, yurt içinden ve yurt dışından Türk dili eğitimi almak isteyen katılımcılara etkin bir öğrenme ortamı sunmaktır. Bunun yanında; Üniversitemizin işbirliği içinde bulunduğu yerli ve uluslararası kuruluşlar ile Türk dilinin öğretimine katkıda bulunacak etkinlikler düzenlemek Merkezimizin bir diğer önemli misyonudur.